Вижте срещи с хора, които разказват за загадъчни обекти

Коя е най-голямата мистерия, пред която е изправено човечеството? Дали тя не е свързана с колонизацията на друга планета, или пък по-скоро с философския въпрос сами ли сме във Вселената или някъде там живее друг разум? Въпросите вече се обсъждат сериозно от световни учени и изследователи.

Истина или лъжа: На извънземни ли са останките, показани в Мексико (ВИДЕО)

В „Темата на NOVA” ще се опитаме да потърсим отговорите. Ще се потопим в истории за феномени от Родопите и ще разберем може ли науката да обясни мистериите от Космоса

„Понякога са блестящи тела, понякога се виждат като уплътнени сиви или черни контури”, казва Емил Тихолов от село Орехово.

„Ние най-вероятно няма да бъдем в контакт с други разумни същества на този свят”, допълва директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен” доц. Никола Петров.

„Апаратите спират, не тръгват. След което виждаш, че зад теб има някакви особени тела”, обяснява Златка Тихолова от село Орехово.

ДЪЛГООЧАКВАН ДОКЛАД НА НАСА: Учени представиха заключенията си за произхода на НЛО

Връщаме се назад към 1995 г. Хиляди се събират на летището в русенското село Щръклево, след като се разнася слухът, че населеното  място ще бъде посетено от извънземни. Според двете „контактьорки” - Здравка Крумова и Радка Трифонова, точно в 11 часа на 11 септември 1995 г., трябвало да пристигне космически кораб от съзвездието Цефей.

А нима има някой, който не е чувал за мистериите около Царичина. През 90-те в селото започват разкопки в търсене на предполагаемо съкровище. Мястото се превръща в секретен военен обект. Достъп до който имат само висши офицери и, вероятно, екстрасенси. Според слуховете обаче те търсят не древни артефакти, а находки с извънземен произход. Днес мястото на разкопките е консервирано.

Царичина и Щръклево обаче не са единствените случаи у нас, които пораждат у любителите на мистерии съмнение за връзка с НЛО. Във видеото вижте срещи с хора, които разказват за загадъчни обекти.