В учебното зведение ще бъде открита лаборатория по изкуствен интелект

На откриването на новата учебна година в Университета по библиотекознание и информационни технологии присъстваха известни личности от политическия и обществен елит.

„Новата учебна година стартира много успешно за университета. Още август месец бяхме запълнили всички места и считам, че ще бъде успешна. Като приоритети винаги са надграждане на технологичните възможности, които да запознават студентите с последните новости от технологиите”, обясни проф. д.н. Ирена Петева, ректор на УниБИТ.

В университета ще бъде открита модерна лаборатория по изкуствен интелект, която ще бъде от полза в обучението на студентите. „Това е един голям празник в нашия университет. Достатъчно е да се обърнете назад и да видите този лозунг „Престижно е да учиш в България”. Наистина за нашите студенти е престижно да учат в България. Единственото, което различава нашите студенти от американските, е мотивацията, но надявам се, че съвременните български студенти ще имат още по-голяма мотивация да учат в България и да получават необходимото образование”, обясни проф. д. ик. н. Стоян Денчев.

Студентите от университета бяха поздравени с песен от певеца Устата, а на финала на тържеството всички присъстващи разтвориха чадъри като традиция за късмет в учебното заведение през новата година.