Деянието е извършено с два незаконни пистолета, каза той

Мъжът, който простреля човек и държа други двама като заложници с часове, е лежал в психиатрично заведение. Той сам сигнализирал полицията за извършеното от него, но дори докато правел самопризнания, произвеждал изстрели. Това каза главният секретар на МВР гл. ком. Живко Коцев след края на екшъна, разиграл се в благоевградското село Вълково.

Край на заложническата криза: Мъжът, ранил човек и похитил трима, се предаде (ВИДЕО+СНИМКА)

"Искам да успокоя българската общественост, че приключихме успешно заложническата криза, която беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран", посочи главният секретар. 

„Мъжът е криминално проявен, на 41 години, от гр. Лом. Днес е дошъл, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Тоест - мотивът за стрелбата и последвалото похищение е изцяло ревност. Деянието е извършено с два незаконни пистолета. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави”, каза гл. комисар Коцев.

Припомняме, че по-рано въоръженият мъж нахлу в къщата на бившата си жена, рани баща ѝ и държа с часове нея, майка ѝ и техен съсед за заложници.