Как се е стигнало до тук и защо вече близо 2 седмици страницата изглежда по този начин?

Сега отиваме към Варна, тъй като в последните дни в официалната туристическа страница на града започна да се появява странно еротично съдържание. Бърз преглед на "Visit Varna" показва, че от 21 септември периодично се публикуват видеоклипове с голи жени или такива, които се събличат.

„Фишинг“ измами: Зачестиха фалшиви имейли от името на ГДНП

Вместо да виждат публикации от културния и събитийния календар на Варна, потребителите виждат разголени момичета. Нещо, което някои приеха с усмивка, но пък други с сериозна критика.

Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм" в Община Варна, сподели, че повече от 10 години там се качват различни публикации, свързани със забележителностите на Варна. "Правиха се постове на български и на английски ежедневно с цел да рекламираме, да бъдем полезни на гостите на града. За съжаление на 25 август забелязахме, че е сменена паролата и нямаме достъп до акаунта, поради което предприехме веднага всички действия, за да го възстановим. Според мен е случайна хакерска атака, тъй като разбрахме, че се крадат подобни акаунти, които имат повече последователи. Ние имахме 14 000. Предполагам, че просто са го откраднали с цел да се използват акаунтите на нашите последователи", коментира тя.

Повече по темата гледайте във видеото.