„Това е човекът, който трябва са свърши огромна част от работата, която предстои”, заяви той

Премиерът Николай Денков няма да иска оставката на енергийния министър Румен Радев. По думите му няма основание за подобно действие. 

„Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва са свърши огромна част от работата, която предстои през следващите месеци. Министър Радев каза, че точките от споразумението с енергетиците и миньорите са трудни за изпълнение, но не неизпълними”, обясни министър-председателят.

Денков поясни, че за да се започнат преговори с Брюксел, трябва да има внесени документи. „Ако ги изтеглим, ние няма върху какво да говорим с Брюксел”, подчерта премиерът.

НС гласува извънредно споразумението с енергетиците и миньорите

И обясни, че срокът за преговорите е до 31 декември, срокът за предоговаряне на ПВУ е 30 ноември, след което има един месец, в който държавите членки трябва да се произнесат.

Относно заявките за подготвян вот на недоверие от страна на опозицията, начело с „Възраждане”, Денков подчерта, че от самото начало те не се грижат за енергетиката. „Ако бяха, щяха да обсъждат с нас точките по време на споразумението. Който казва „изтеглете плановете”, той блокира 4 млрд. лв., чрез които да се създадат работни места и да има заплати”, допълни премиерът.