Той е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”

Ученик от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в Банкя уплаши съучениците си. 16-годишното момче отишло в клас с пистолет за еърсофт, научи NOVA от СДВР.

ПО СПИСЪК: Тийнейджър, искал да избие семейството си, застреля брат си

16-годишното момче само купило пистолета, който стреля с пластмасови топчета и решило да го извади по време на час. Част от децата са се стреснали, признаха от ръководството на училището. На място е извикана и полиция.

Директорката отрече ученикът да е заплашвал съучениците си. Сигналът до МВР, обаче е бил именно за заплахи, съобщи вътрешният министър. Тепърва ще се решава какво наказание да понесе деветокласникът.

"Полицията взе оръжието, което по първоначални данни не е истинско. Няма произведен изстрел, няма пострадали нито ученици, нито други лица. Има деца, които са се стреснали. И родителите им са притеснени", каза Димитринка Колева, директор на училището. 

Мъж стреля по дома на непълнолетно момиче в Дупница, заплашвал, че ще я убие

"След инцидента веднага съм говорила с ученика да обясни какви са му били идеите - осъзнаваше, че е попрекалил с шегите си, беше много притеснен как ще реагират родителите му", посочи Людмила Лилова, психолог. 

"Става дума за ученик, който е заплашвал свои съученици с пистолети, които използват пластмасови капси. Предполагам някаква игра детска, но е притеснително, че се използва оръжие, било то и пластмасово", заяви Стоянов, вътрешен министър. 

По случая е образувана преписка.