Критиката определя снимките й като омагьосващи

Помните ли това момиче? Елина Кешишева, топмодел от 90-те в България, се превърна в топ фотограф на днешното време в света.
Родена на брега на морето, тя изпълни модните списания с блясък, а таблоидите - с драма. „Не бих изживяла нещата по различен начин”, казва Елина пред журналиста Мариан Станков – Мон Дьо.

Монументалният топмодел на 90-те се движеше в кръга „Ку-Ку“, беше бунтарка от протестите след падането на режима на Тодор Живков и имаше връзка с Камен Воденичаров. В началото на века замина за Париж. А там откри най-голямата си любов – фотографията.

Критиката определя снимките й като омагьосващи.
Чистотата, свободата и деликатността са част от нейното ДНК. Между сушата и морето, изоставените места и безлюдните пейзажи, живеещата в Париж българка пренася зрителя, използвайки огромна естетическа сила. Нейните творби са открити за първи път на Международния фестивал на модата и фотографията в Hyères, а след това са адмирирани в книгата Paradise от артистичния директор Патрик Реми. Работата й е на кориците на най-големите списания в света. Най-влиятелните модни брандове поверяват в ръцете й кампаниите си за следващия сезон. А пред обектива й застават звезди като Ейми Уайнхаус, Фарел Уилямс, Даян Крюгер, Ева Грийн, Вим Вендерс, Жулиет Бинош, Дъ Уикенд, Миранда Кер, Аня Тейлър-Джой, Ник Кейв и още от елитния клуб на най-известните хора на планетата.

Пред фотоапарата или зад него, Елина Кешишева винаги е истинска. Сега топмоделът на 90-те и един от най-влиятелните фотографи в света отново застава пред камерата, за да сподели историята си. Гледайте във видеото.