Решението за това беше взето на събрание на магистрала „Тракия”

Десети ден магистрала „Тракия” и Проходът на Републиката остават блокирани.

На събрание на магистрала „Тракия” протестиращите миньори и енергетици обсъдиха следващите си действия. Беше взето решение да стартира подписка за започване на ефективни стачни действия.

От утре работещите в мините и в ТЕЦ-овете ще стартират подписката, след която евентуално може да се премине и към ефективни стачни действия. Ако се стигне дотам, енергетиците ще имат право да произвеждат до 50% от поръчаното им електричество.

Остава искането им за връщането на Териториалните планове обратно в страната ни, за да бъдат поправени и след това отново изпратени към Брюксел.

А четвъртък обявиха за деня, в който да се проведат протести на различни точки. Дотогава остават и блокадите на „Тракия” и на Прохода на Републиката.

„Ако нашите условия не бъдат разгледани и планът не бъде изтеглен, ще предприемем ефективни стачни действия. Даже още от тази седмица ще започне да се събира подписка, която е документ, с който трябва да събереш необходимите 51%, за да бъде стачката законна”, заяви Бисер Бинев от КТ „Подкрепа”.