Летището е възобновило обслужване около 90 минути след спиране на трафика

Летището в  Хамбург временно преустанови полетите. Според агенция ДПА причината е била заплаха за нападение срещу самолет от иранската столица Техеран. 

Германското летище съобщи, че е възобновило обслужването си около 90 минути след спиране на трафика. Възможно е все още да има закъснения на полети, предаде АФП.

"Федералната полиция тази сутрин получи по имейл заплаха за нападение срещу ирански самолет", каза по-рано говорител на полицията. Самолетът от Техеран със 198 пътници и 16 членове на екипажа кацна безопасно на летището в Хамбург, добави той.

В профила си в X (Twitter) от летището по-рано написаха: „Поради мерки на федералната полиция излитанията и кацанията временно са невъзможни. Възможно е да има закъснения на полети. Моля, следете статуса на полета си”.


Говорител на полицията съобщи пред ДПА, че сутринта е получен имейл със заплаха за нападение срещу полет по направлението Техеран-Хамбург.

Самолетът се е приземил в Хамбург около 12:20 ч. и е насочен към специална зона. 198-те пътници и 16-те членове на екипажа са напуснали машината и преминават през проверки за сигурност. Самолетът и багажът ще бъдат претърсени.