Една от версиите, по които се работи, е, че по него са стреляли маскирани

17-годишен сириец е застрелян снощи в София. Убийството е станало малко след 22:00 часа, като по първоначална информация извършителите са двама мъже. Разследват се всички версии. 

Все още няма задържани. Образувано е досъдебно производство за предумишлено убийство, тъй като първоначалните данни сочат именно това. 

Разследващите смятат, че в основата на престъплението стоят неуредени сметки, свързани с трафик на хора. Извършителите все още са в неизвестност, неясна остава и самоличността им, тъй като били с медицински маски на лицата.

Малко след 22:00 часа снощи изстрели проехтяват в столичния квартал „Красна поляна”. Свидетели разказват, че става въпрос за между 5 и 7 изстрела.  Хората от най-близкия блок разбрали, че има убит човек едва, когато полицията дошла на мястото на стрелбата.

По първоначална информация, 17-годишният сириец Мохамад Исмаил, който е със статут на кандидат - бежанец, заедно с 35-годишния си приятел Адел Алали вървели по улицата, когато започнала стрелбата.

„Тепърва предстои да се назначават множество експертизи, да се установи конкретно вида на оръжието. Но, анализирайки фактите до момента, формираме вътрешно убеждение, че става въпрос за лица с неуредени взаимоотношения, замесени в каналджийство”, заяви гл. комисар Живко Коцев – главен секретар на МВР. 

17-годишният Мохамад е улучен в главата и тялото. Дошлите медици само констатират смъртта на младия мъж.

„Извършителите са две лица, облечени в тъмни дрехи, добре са взели мерки за замаскиране, за да не се установи тяхната самоличност. В момента работим по тяхното издирване”, каза гл. комисар Живко Коцев.

Пред разследващите, оцелелият Адел разказал, че килърите са с атлетично телосложение, облечени с тъмни дрехи и носели медицински маски на лицата си. Дали са се познавали с жертвата не е ясно, но имали общи бизнес интереси. 

„Трафик на хора, незаконни мигранти от Турция във вътрешността на Европа”, обясни гл. комисар Коцев.

По случая е образувано досъдебно производство.