Коментар на Красимир Каракачанов и Милен Керемедчиев

Световният ред е доста разклатен - има конфликти в Украйна, Нагорни Карабах, Израел. Това е подходяща среда за развитие на терористичните групировки. Иран подкрепя палестинците, има интерес арабските държави да не постигнат споразумение с Израел. Това каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов за "Челюсти".

По думите му МОСАД е най-добре организираната служба и не трябва да се подценява.

Конфликтът в Израел събра политическите лидери на извънреден съвет в парламента (ОБЗОР)

От своя страна бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев припомни, че през 2006 г. "Хамас" е дошла на власт в Ивицата Газа. "Фатах" управляваше преди тях, а в момента държи властта на Западния бряг на Анклава. За обикновените хора "Хамас" е ежедневието им, което им дава бъдеще и възможност за оцеляване. При 50% безработица в Ивицата Газа "Хамас" влезе в училищата, в болниците, събираше данък. Стана символ на бъдеще. Преговаряха с Израел за 100 000 работни квоти на палестинци. Организацията има огромна подкрепа, защото се е инфилтрирала в най-ниските слоеве на обществото в Газа обясни той. 

Според него Ивицата Газа е щяла да изгуби спонсорите си, ако Саудитска Арабия се сближи с Израел. "Хамас" изпрати фалшиви сигнали за примирие,  че палестинци могат да започнат работа в страната. Израел се разконцентрира и намали бдителността си", посочи Керемедчиев. 

Целия разговор гледайте във видеото.