Той трябваше да кацне в София около 20 ч.

Технически проблем върна самолета с българските моряци от кораба „Рожен” обратно в Израел. След сигнал за авария машината е променила курса си над Средиземно море и се е приземила обратно на летището в Тел Авив.

Кадър: flightradar24.com

Самолетът от Тел Авив с българи от кораба „Рожен” трябваше да кацне в София в 19:55 ч., но излетя със закъснение от близо два часа. 30 минути след началото на полета машината се върна обратно в израелската столица. За NOVA от Министерството на транспорта обясниха, че самолетът се е върнал поради технически причини и посочиха, че българите са прехвърлени на друг полет, който се очаква да кацне в София след полунощ.

Част от екипажа на "Рожен" се прибира: Корабът все още е в района на Ашдод

Това беше вторият опит на моряците от кораба „Рожен” да се върнат в България, след като и вчерашният им полет беше отменен. В понеделник стана ясно, че българският кораб се намира в израелското пристанище „Ашдод”, в близост до бойните действия. Той може да напусне опасната акватория най-рано след седмица, а в непосредствена близост до него има бомбардировки. Затова и се наложи евакуация на екипажа.