Събитието е дело на старозагорската опера

Юлиян Константинов влиза в кожата на дявола в оперния спектакъл „Фауст”. Събитието е дело на старозагорската опера и може да бъде видяно на 22 октомври в зала 1 на НДК.

„Това е една от най-любимите ми роли от всичко, което съм пял и в цялата оперна литература. Много богата роля, създаваща възможности за най-различни интерпретации и състояния. С много движение и динамика”, обясни оперният певец.

Константинов разказва, че заради това, че е бас в кариерата му на оперен певец, обичайно е играел роли на по-възрастни хора, с по-малко движение. „Като бях съвсем млад ми беше много трудно да стоя неподвижен, но после посвикнах. Но, тъй като дяволът винаги е млад, той ти дава възможност за много движения”, допълни оперният певец.

Той разказа и за момента, в който е спрял да пее за известно време. „Когато бях в най-добра форма и с най-много работа, аз просто реших да спра. После започнах пак. Сега, след толкова години, си давам сметка, че това може би е грях, който съм направил, защото не може да получиш нещо като талант, което да е повече от нормалното и в един момент да кажеш, че не искаш повече да го използваш”, сподели Константинов.

Признава, че в онзи момент от живота си е бил уморен по-скоро психически от работата си в операта. „Тогава си зададох въпроса дали искам цял живот да живея така. Иначе, всеки ден свиря на китара. За съжаление, последните години без групата, защото барабанистът  реши да се откаже. Тази страст не може да спре”, казва оперният певец.