Миналата седмица сградата беше евакуирана 7 пъти

37-годишен мъж бе осъден днес на осем месеца затвор условно заради фалшива тревога за бомба във Версайския дворец, предаде Франс прес.

МВнР предупреждава пътуващите до Франция за бдителност

В съда подсъдимият заяви, че съжалява за деянието си и за притеснението, причинено на хората и на служителите на двореца. Мъжът страда от шизофрения. Той бе арестуван в петък след фалшивата бомбена заплаха в четвъртък заради която бяха евакуирани около 11 000 посетители на двореца и на околния парк. Всеки ден във Версайския дворец и градините му обикалят около 10 000 - 15 000 туристи, припомня Франс прес.

ЗАРАДИ ЗАПЛАХА: За седми път евакуираха двореца „Версай”

В последно време предупрежденията за бомби се умножиха във Франция. Заплахи бяха отправени освен срещу културни и исторически обекти, като Лувъра и Версайския дворец, така и срещу други обществени места. Те последваха джихадистката атаката, коствала живота на учител в Арас, в Северна Франция,  на 13 октомври.

Арестуваха 18 души, повечето - непълнолетни, заради бомбените заплахи във Франция

Подсъдимият по днешното дело признал, че е отправил фалшивата заплаха за бомба, след като научил от новините за другите заплахи, оказали се също фалшиви.

Източник: Габриела Големанска, БТА