Той е създаден съвместно с международен екип

Михаела Филева създаде новия си албум „96” точно за 96 часа. Той е направен съвместно с международен екип.

„Един албум се създава за 96 часа с много вдъхновение и с много споделена енергия,  с правилните хора. 96 часа бяха необходими на мен и на страхотен международен екип, за да го напишем. Вече нямам търпение да го покажа на хората, които се вълнуват от мен и от музиката ми”, разказа Филева.

Музиката е написана за 96 часа, след това е положен огромен труд, свързан със записите, аранжиментите и постпродукцията, допълва изпълнителката. „Най-ценното в една песен е добрата мелодия, хубавият текст, хармонията. Всички песни в този албум са написани именно в рамките на четири дни. Правихме страхотен лагер за писане на музика, в който се включиха международни автори, страхотни момчета и момичета, с които беше истинско удоволствие да се твори и съм много горда от крайния резултат”, каза още певицата.

С новия си албум тя преминава лична граница, свързана с това да твори в екип. „Досега винаги съм била изключително концентрирана в това да създавам музиката си сама. Сядам пред пианото, мисля хармонии, мисля текстове или мелодии. И сега за първи път се осмелих да се разголя творчески пред други хора”, призна Михаела.