Дългото чакане породи и весели статуси

Повече от половината билети за концерта на Ед Шийрън в София бяха разпродадени само за часове. През целия ден повече от 200 000 души едновременно чакаха на онлайн опашка, за да се сдобият с места. Стигна се и до напрежение, тъй като много фенове споделяха за технически проблеми със сайта на организаторите.

Само за 11 минути Лазар е сред първите фенове с места за концерта. Заради постижението много потребители го призоваха да пусне тото.

„Явно късметът е от снощи, защото не си бях чел личната поща и в един момент жена ми каза "ти разбра ли, че утре в 9:30 ч. започва всичко", а аз си бях навил аларма за 12:00 ч. И това е късметът, че още вчера бях прочел инструкциите - да заредя сайта и да не го презареждам, защото ме изпраща отзад”, каза Лазар. През следващите часове той отговаря на въпроси и помага на останалите потребители.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Ед Шийрън ще изнесе концерт в България

„В наши дни да си купиш билет трябва да си едва ли не напреднал IТ специалист. В крайна сметка е за добро, защото при пуснати хиляди билети, всички ще бъдат изкупени накуп, след което ще е една черна борса и ще струват не знам колко пари. Тези изпълнители не желаят някой да ограбва феновете им и да им продава за 10 000 лева нещо, което струва 100”, коментира Лазар.

Заради случаите на изтеглени от сметките пари, но без потвърждение за успешна покупка, организаторите увериха, че потребителите ще получат допълнителна информация до 72 часа. Сред по-трудно сдобилите се с билети за концерта на Ед Шийрън е Екатерина. Била е на негово шоу в Копенхаген и знае, че с изпълнители от този ранг не е лесно да получиш място.

Ед Шийрън пя заедно с играчите от любимия си футболен отбор (ВИДЕО)

„Днес станах по-рано, разбрах, наредих се на виртуалната опашка и се започна много дълго чакане, може би час и половина, но успях, доста трудно. Може би защото не сме имали подобен концерт в България скоро - най-вероятно пренатоварване, съседни страни като Македония, Гърция също искат да го видя и затова се е получило това натоварване”, заяви Екатерина Балабанова.

Дългото чакане породи и весели статуси. Писателят Георги Блажев публикува своя снимка с побеляла брада, за да покаже как ще изглежда, когато най-сетне дойде неговият ред за билети. Сред най-споделяните снимки беше и тази с надпис "покрай реденето за билети за Ед Шийрън разбирам какво ѝ е на баба ми като се реди за пенсия".