През нощта бяха нанесени удари срещу командири на "Хамас"

Израелската армия съобщи, че е навлязла тази нощ в северната част на Ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу екстремистката групировка "Хамас", предаде БТА. 

Израелските сили все още са "на терен и продължават войната", заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности. Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Израелската армия нанесе удари срещу командири на "Хамас" тази нощ, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на "силите на терен да се бият срещу отслабен враг".

Израелската армия публикува днес и кадри на танкови колони, влизащи в открити пространства в Ивицата Газа. Първото визуално потвърждение за присъствието на сухопътни войски, заедно със засиления обстрел на подземни цели, показват, че Израел се приближава към сухопътна операция в Газа, отбелязва АП.

Хагари каза също, че Израел "разширява хуманитарните усилия" и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: Асен Георгиев, БТА