Разпитана е жената, която е управлявала джипа

В старозагорското село Юлиево полицията проверява сигнал за купуване на гласове и открити списъци в джип. Съпругата на кандидат за кмет на старозагорското село Юлиево, община Мъглиж, е задържана с избирателни списъци.

Разпитана е жената, която е управлявала автомобила. Разпитът е продължил близо час. Тя разказа, че докато е чакала да гласува, полицията я е извикала, за да провери колата ѝ. В нея са намерени три листа с написани на тях имена. "Моят мъж е кандидат за кмет. Аз съм негова съпруга и сме записали хората. Всеки знае горе-долу кой ще гласува за него", каза жената.  Тя добави, че е била проверена и обискирана, направена е проверка и на автомобила. Телефонът ѝ е бил взет. "Всеки кандидат за кмет знае долу-горе кой ще гласува за него. Аз съм си ги записала. Нищо лошо, нищо престъпно, роднини и приятели. Даже и моето семейство, и децата са записани", каза тя.

Случаят е от днес, когато около 14 часа, в близост до избирателна секция в Юлиево, органи на реда спират бял джип, управляван от съпругата на единия от кандидатите за кмет на селото.