Той запита как Ваня Григорова би управлявала София само с 8 общински съветници и без нито един районен кмет

Политическите пируети на Бойко Борисов, които отново демонстрира и този път, заигравайки се с хора, които са изразители на проруски и неевропейски позиции, говори за поредна злоупотреба с доверието на гласоподавателите на тази партия. Избирателите на ГЕРБ приемам като граждани на София, за които искам да се погрижа в този Общински съвет. Това каза Борис Бонев, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София“ в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Борисов за балотажа в София: По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност

Той поясни, че неговия призив е към софиянци. Независимо от политическите им възгледи, нека да помислят разумно и да си отговорят как може по-добре да се управлява София – дали от човек, който е доказано успешен бизнесмен, с най-добре подготвения екип от експерти с много опит в градското управление и с конкретни решения или един добре изглеждащ, добре говорещ човек, който използва София като трамплин за лидерската позиция в БСП.

Бонев напомни, че в Общинския съвет Ваня Григорова е получила само осем общински съветници. „Как си представя да управлява София с 8 общински съветници от 61 и без нито един районен кмет“, запита той. За пръв път ГЕРБ нямат доминантна роля в Общинския съвет, допълни Бонев.

Той е на мнение, че трябва да се направи цялостен анализ на данните на exit poll-овоте.

Бонев каза, че вотът трябва да е задължително машинен, за да се избегнат манипулации.

Повече от разговора гледайте във видеото.