За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години

Още 19 българи от Ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба.

Само преди 15 дни желанието на Таер да види трите си деца изглеждаше невъзможно.
За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща датата, която ще запомнят и ще празнуват след години. "Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха", каза Таер Алшарафи.

Първите евакуирани от Газа българи вече са на родна земя

Башар на 7 г., Зен на 5 г., Мохамед на 6 месеца и майка им Ясмин са спасени. От днес повече няма да броят бомбите над главите си. Но със сигурност дълго ще помнят дните във войната.
"Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички", заяви Ясмин Алшарафи.

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени. "Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещаха стараха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх", споделя тя.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК