Вижте коментарите на партийните лидери след балотажа

Сътресения между управляващите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира резултатите на партията си като саботаж от страна на "Продължаваме промяната - Демократична България" в съюз с "Възраждане".

„Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на второ – „Възраждане”. На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега се обединиха ПП и „Възраждане”, заедно с БСП – има нова коалиция, нова „сглобка” и играха срещу нас”, заяви той.

РАЗВРЪЗКАТА: Кои са новите кметове след балотажите (ОБНОВЯВА СЕ)

А лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията ѝ ще внесе вот на недоверие срещу кабинета "Денков" още в първите дни на новата сесия на парламента.

"Започва да се случва обединението срещу модела на ГЕРБ, той вече се разгражда. БСП е консолидирана, резултатите показват много работа. Кандидатите ни работиха в много трудна обстановка - натиск, купен вот. Показахме, че имаме силни кандидатури и професионалисти. Ниската избирателна активност е проблем на всички, трябва да върнем доверието на хората", смята Нинова. И уточни, че още в първите дни на парламента ще бъде внесен вот на недоверие.

Без коментар в изборната вечер след обявяване на резултатите в страната останаха от "Възраждане", ДПС и "Има такъв народ".

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК