Цирк, песен, танц, акробатика и театър. Всичко това умело преплетено от бродуейския режисьор Уест Хайлер

На 14 ноември в Зала 1 на НДК ще се състои премиерата на първия семеен български авторски мюзикъл „Книгата на мечтите“. Като с магическа пръчка спектакълът отвежда зрителя в необятен приказен свят, в който всичко е възможно, стига да повярваш.  Представлението е родна продукция с оригинална идея, авторска музика и многоброен каст в духа на класическите холивудски мюзикъли,  поставено от режисьора от Бродуей Уест Хайлер.

 „ Книгата на мечтите”. Вълнуваща история за едно малкото момче на име Пат. Цирк, песен, танц, акробатика и театър. Всичко това умело преплетено от бродуейския режисьор Уест Хайлер.

„Обичам България!. Обожавам страната ви, това е четвъртото ми шоу тук. "Книгата на мечтите" е цирков мюзикъл, а това е уникален жанр. Преплитаме различни изкуства, които режисираме поотделно. Да създадеш мюзикъл, в който има едновременно танци, песни, актьорска игра и циркова акробатика, в който се съчетават изпълнения с ленти,  жонглиране, едноколки и какво ли още не, е наистина  голямо предизвикателство. Имаме дори огън”, разказа режисьорът Уест Хайлер 

Той уточни, че на Бродуей се поставят най-много два или три такива подобни мюзикъли.

„Другото уникално нещо е, че всъщност това е български спектакъл, сътворен по наистина оригинален начин.  По време на репетициите се вдъхновявахме все повече и повече и пишехме нови песни.  Репертоарът  се променяше, както и героите, и така шоуто придобиваше все по-големи измерения. Сценарият е писан като за игра на Бродуей, а  всъщност е създаден тук, с български артисти. Оригинален български мюзикъл.”, добави той.

„Промотираме спектакъла като  семеен мюзикъл. Разбира се, това означава, че можете да доведете децата си, близките и роднините и да изживеете заедно нещо специално. В същото време разказваме история  за дете, което е сирак и няма семейство, но го открива другаде. Водеща линия е историята на  майка и дъщеря, които не се разбират помежду си, но се опитват да   възстановят  връзката си. Всеки мечтае за нещо и именно любовта е тази, която сбъдва най-съкровените им желания!  Цирковите артисти и акробатите също се превърнаха в едно задружно семейство. Така че това е творба за хората, които  искат да намерят своето място и когато това се случи, разбират що е то любовта . Изпитват онова специално чувство, осъзнавайки, че създават нещо голямо заедно”, подчерта Хайлер. 

Той уточни, че една от любимите му книги е "Малкият принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери. „Там се казва „Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.” Ако имаме надежда, това , което си представяме в съзнанието, би могло да се случи и в реалността. Дори и един престъпник от краен квартал, от гетото, какъвто е Пат, има вяра, че всичко може да се промени. Представя си, че ще намери своето място в света, топло легло и покрив над главата. Разбира се, най-големият му блян е да получи любов. И макар и реалността да не предполага това да се случи,   в мечтите му всичко е възможно”, добавя той. 

Според него Бродуей  е просто едно място, това е улица в Ню Йорк, където има 40 театъра. Специалното за нея е, че се стичат хора от цял свят, за да гледат театрални спектакли и така се е превърнало в най-доброто място, където би могъл да представиш шоуто си.   Ако е на Бродуей - всички идват да го видят! След това  можеш да обиколиш света, да отидеш в Южна Африка, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Полша, дори тук в България.  Работил съм навсякъде по света. Но трябва да отбележа нещо наистина важно -  Бродуей не означава, че всеки там има талант. Просто това е място, където  творят големи специалисти събрани на една улица. Но аз смея да кажа, че в България хората са също толкова талантливи, колкото и на Бродуей”, каза режисьорът.

„Истинската ми мечта е да бъда режисьор на Бродуей, който поставя спектакли по целия свят.  И за да реализирам това, аз работя всеки ден и мога да кажа, че съм истински късметлия,  че го сторих.  Затова мисля, че всеки може да сбъдне мечтите си, ако работи здраво,  ако е решителен е и не спира да вярва, че могат да се случат. Знайте, че няма да се реализират, ако просто фантазирате.  Действайте.  Искам да бъда със семейството си и да създавам изкуство с тях. Мечтая да бъда заобиколен от любов!”, сподели Уест Хайлер.

Повече гледайте във видеата.