Вижте какви промени на движението се въвеждат

Въвежда се нова организация на движението в зоната между бул. „Цар Освободител“, пл. „Народно събрание“, бул. „Васил Левски“, кръгово кръстовище на пл. „Васил Левски“, пл. „Гина Кунчева“, ул. „Московска“ и ул. „Г. С. Раковски“, съобщиха от Столична община. Целта на въведената промяна на движение е да се освободи от автомобили площадното пространство около храм-паметника „Св. Александър Невски“. 

Ул. „Оборище“ в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до пл. „Св. Ал. Невски", пред паметника на Незнайния войн и храм „Св. София", става пешеходна зона. Частта от ул. „Московска“ в посока пл. Гина Кунчева и пл. Гина Кунчева са пешеходни зони също с пропускане на автомобили със специален режим.

Последният работен ден на Фандъкова: Равносметка за свършеното и недовършеното

Движението на автомобили през пл. „Св. Ал. Невски" ще се осъществява в една лента от бул. „Цар Освободител“ по ул. „15 ноември“ покрай Народното събрание по източната дъга, по ул. „Дунав“, наляво по ул. „Московска“ или направо по ул.“Дунав“ и изход на бул. „Дондуков“. В другата посока по ул. „11 август“, по източната дъга, по ул. „15 ноември“ до бул. „Цар Освободител“.

Организацията на движение по бул. „Цар Освободител“ и по ул.“Г. С. Раковски“ остава двупосочно движение с по две ленти в посока. Ул. „Московска“ остава еднопосочна от ул. „Дунав“ в посока към ул. „Г. С. Раковски“;

Ул. „Оборище“ в участъка от пл. „Св. Ал. Невски" до бул. „Васил Левски“ има три изходящи ленти за движение в посока бул. „Васил Левски“ и една входяща лента в посока центъра и една лента за паркиране в режим синя зона.

Ремонт променя движението на някои трамваи в столицата

Премахва се паркирането около храм паметник Св. Ал. Невски, както и паркоместата по западната дъга на площада. Места за паркиране се обособяват в участъка от бул. „Цар Освободител“ по ул. „15 ноември“, по източната дъга на пл. Св. Ал. Невски до ул. „11 август“; За паркиране остават и места зад паметник на Цар Освободител и стоянки за таксита. 

Източник: БГНЕС