Тя е талантливата художничка , която живееше в дом за хора с усмствена изостаналост

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания в Перник помага на Фанка Борисова. Тя е талантливата художничка, която живееше в дом за хора с умствена изостаналост. Наскоро тя се премести в Перник.

„В защитеното жилище съм от 5 дни. Харесва ми,  но все още не мога да се адаптирам, което е нормално, но с течение на времето, се надявам да се адаптирам и да се чувствам по-добре”, разказа Фанка Борисова.

В защитеното жилище тя вече е намерила нови приятели. „Имам доста познати вече. Продължавам да рисувам, даже вчера довърших една картина с платно, която я подарих на защитеното жилище. Направих логото. Символът му е сърцето, обичта, пушек и деца в къща. Малка къща, но има обич в нея”, допълни Борисова.

ЕДНА СБЪДНАТА МЕЧТА: Фанка Борисова откри втората си изложба в София

„Това е много специален човек. След дълга битка успях да преместя Фани в защитеното жилище в гр. Перник. И я направихме част от семейството на дневен център за пълнолетни лица с увреждания”, разказа представителка на дневния център.

От дневния център допълват, че Борисова има голям потенциал и при тях може да го доразвие и да покаже още от това, което може като художник.

„Любимият ми спорт е плуването, каякът и футбола. Аз се научих да не се страхувам във водата и вече се справям добре в плуването и в каяка и във футбола. Рисуването обаче е моята страст, моята обич”, сподели още Фанка Борисова. Дневният център отбеляза и своя 17-и рожден ден със спортен празник.