За несигурността в страната разказва екип на „Дойче веле”

Докато израелските военни вече говорят за пълномащабна сухопътна офанзива в Газа, а политиците се тревожат за втори фронт в северната част на страната, обикновените хора трябва да вземат много лични решения. Травмата от терористичната атака на 7 октомври, при която на израелска земя загинаха около 1400 души, породи голям страх и несигурност. Някои се питат дали някога отново ще се чувстват в безопасност в родината си.

Разкази от фронта: Легион с доброволци чужденци се бият за Украйна (ВИДЕО)

В епизод от поредицата „Европа в 15 минути” на „Дойче веле” своите истории разказват жители на Тел Авив. Сред тях са и две млади жени, приятелки, които наскоро са станали майки. Те казват, че се подготвят за евентуално напускане на страната си – вадят паспорти на бебетата си, ваксинират се и обмислят да отидат на място с голяма еврейска общност.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от от поредицата „Европа в 15 минути“ на „Дойче веле“, която се излъчва всяка неделя от 16.00 ч. и във вторник от 12.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.