Столичният кмет е отишъл на място след получен сигнал

Маркировка, положена върху кални и прашни участъци. Това е установил кметът на София Васил Терзиев при инспекция на площад „Св. Александър Невски” след получен сигнал за некачествено изпълнение на обекта.

„Бях изненадан и от това, че линията за незрящи завършва в паркинга. Това e абсолютно недопустимо и съм сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно”, пише кметът във Facebook.

Терзиев обяснява, че разбрал, че при започването на проекта през 2017 година не са правени опитни участъци, каквито били добрите европейски практики.

„Един от важните за мен приоритети продължава да бъде качествено изпълнение на ремонтите в София и от първия път. Аз и екипът ми ще информираме гражданите за развитието на този казус”, добавя кметът.

Коментар по темата направи и лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов. „Това е в чест на новия кмет, защото е от промяната. А, промяната е такава! Вече не нанасяме маркировката върху асфалта, а върху калта. Честито, г-н Терзиев! Добре дошъл в нашия град! Ще го оправиш толкова, колкото промяната оправиха България. Всъщност, не знам как е в другите градове, надявам се, маркировката при вас да няма нищо общо със София. Всичко е шантаво в тая държава, дори и маркировката”, е позицията му.