Шествието затвори и кръстовището на "Орлов мост"

Недоволството днес се провежда на две локации с буферна зона. От едната страна ще бъдат привържениците на ЦСКА, а от другата - тези на „Левски”.

Снимка: Запрян Запрянов, NOVA

Шествието на ЦСКА започна от „Българска армия” и блокира движението по „Орлов мост”. В същото време откъм улица "Гурко" се е събрала група от фенове на "Левски" и гости от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са дошли извън София, като предстои те да се насочат към стадиона.

Снимка: БГНЕС

МВР предприе драконовски мерки преди мача България - Унгария, който ще се играе днес на Националния стадион „Васил Левски”.

Снимка: БГНЕС

Задръстване има и на бул. "Васил Левски" в центъра на столицата. Полицаи регулират движението, а градският транспорт се движи със закъснение.

Снимка: Стоян Нешев, NOVA

От МВР съобщиха, че временно е затворено движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. "Граф Игнатиев“. Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути, съответно:

Автобусите идващи от „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през кръговото кръстовище на телевизионната кула по бул. “Алея Яворов“, бул. “Драган Цанков“ и бул. “Цариградско шосе“. Тролейбусите, идващи от „Младост“ и „Дружба“, обръщат на кърстовището на 4-ти километър, а тези от кв. “Х. Димитър“ обръщат на кръговото кръстовище на Паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.