Това коментира лидерът на ГЕРБ

Как така заради този пусти петрол и явно тези пари са готови да падне правителството, да се съберат с уж опозиционните партии? Нямаме да делим „Лукойл” – това е частна компания, пряко подчинена на Кремъл, и парите отиват там. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно дерогацията. „Подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри за хората”, добави той.

НС не събра кворум, регистрираха се едва 78 депутати

Запитан дали от ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, за да осигурят кворум за гласуването на вота на недоверие, той каза: „Ние не сме партия, която осигурява кворум. Не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от него, само заради петрола”.

По думите му вътрешният министър Калин Стоянов не трябва да подава оставка, както поиска съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „Незабавно спортният министър трябва да си подаде оставката, преди това Борислав Михайлов. Терзиев, който разреши да се съберат футболни хулигани и агитки. Как ще събереш враждуващи от десетилетия агитки на мирен протест, бе, хора”, попита той.

„Когато София гори, получавам имейл от Васил Терзиев, че ме кани на среща – защо, уплашихте ли се”, посочи лидерът на ГЕРБ, като уточни, че мейлът е получен в 19:30 ч.