Това заяви почетният председател в словото си към членовете на Централния съвет

"Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи." Това заявява почетният председател на ДПС Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, разпространен от пресцентъра на партията.

Карадайъ обясни защо е подал оставка като председател на ДПС

В словото си Доган посочва, че "изненадващата оставка на г-н Мустафа Карадайъ явно си има предистория и развитие. В случая само искам да отбележа, че той има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот".

В началото на своето слово Доган отбелязва, че не е допускал през последните 11 години, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика. "Това за мен е екзистенциална тежест, която в определен смисъл обърква личното ми битие", казва Доган.

"Връщам се не по своя воля, а по политическа необходимост. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се възприемам и като самодостатъчен политически субект и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на средните европейски стандарти на живот", посочва почетният председател. 

"Единствената ми мотивация да бъда сред вас е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия "Движение за права и свободи". ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения", заявява още Доган.

Днес Централният съвет на ДПС заседава в столицата. Основна му цел е да насрочи дата за провеждането на отчетно-изборната конференция. Това става след оставката на Мустафа Карадайъ и връщането начело на партията на почетния председател Ахмед Доган. Малко преди началото на съвета в изявление Мустафа Карадайъ благодари за доверието към него. И заяви: "Искам да се извиня на всеки един поотделно и на Централния съвет като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек."

Източник: Десислава Антова, БТА