"Кой има интерес всичко това да се случи снощи", запита един от привържениците на "Левски"

И сини, и червени фенове на футболните клубове твърдят, че сблъсъци между тях, които да предизвикат намеса на полицията снощи, не е имало. Те не отрекоха, че е възможно да са дошли и провокатори. Снощният протест по време на мача България-Унгария доведе до историческо обединение.

Привържениците и на двата десетилетно спорещи отбора „Левски” и ЦСКА застанаха заедно. И в социалните мрежи се появи обща снимка. Те отрекоха да е имало напрежение между тях, както и между представители на други агитки, които също са били на протеста.

Протестът пред Националния стадион: Хора твърдят, че са бити от полицията, без да са участвали в безредиците

„По никакъв начин не трябва да се сочат с пръст феновете, които в един момент агресираха. Полетяха предмети - камъни, бетонни плочки, кошчета. Една кола се засили и се превърна в таран срещу кордон от полицаи. Не оправдавам и полицаите, които бият хора, паднали на земята. Но не трябва да размиваме единствения проблем, това е главният проблем – БФС”, каза Росен Петров – фен на ЦСКА.

Сред по-изявените фенове на "Левски" е мъж, който предпочете да остане анонимен. Вчера всички бяха българи, каза той и допълни, че е видял водно оръдие, с което полицаите са започнали да пръскат. "И в един момент просто тръгнаха да тичат срещу хората. Може и да е имало някакви провокатори – било то платени или не”, заяви мъжът.

Терзиев: Общината ще заведе иск срещу организатора на протеста в София

Точно преди 30 години, след голямата радост от "Парк де Пренс" (България победи Франция с 2:1), когато отново привърженици на противникови отбори бяха заедно, за да отпразнуват героите на футбола ни – днес същите противници пак са заедно, но срещу част от онези герои. 

Повече гледайте във видеото