Съпругата му е тежко ранена

Топола падна върху движеща се кола на булевард „Илиянци”, научи NOVA.  В автомобила се е возило семейство - мъж на 65 г. и съпругата му на 57 г. Мъжът е починал на място, жената е в тежко състояние.

Временно движението по бул. „Илиянци“ е спряно в двете посоки, съобщават от МВР. 

Сигнал за трагичния инцидент е получен минути след 16:00 часа.

Тополата се е стоварила върху движещия се автомобил.  Дървото буквално е разцепило колата на две. Пристигналият екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на мъжа, а съпругата му е откарана в болница. По неофициална информация към този момент, тя е без опасност за живота.
 
Причината за инцидента вероятно е ураганният вятър. На място пристигнаха директорът на Аварийна помощ и превенция, както и кметът Васил Терзиев.
 
„На петата минута са били екипите и на пожарната, и на Столична община. Заедно с пожарникарите на място заварват тополата, която е паднал върху автомобила. За съжаление водачът е починал. Имаме пострадала жена, спътническата до него. Нашите служители са рязали ламарините и дървото
и по най-бързия начин се е закарали жената към „Пирогов”. Тополата е здраво дърво, което се е изкоренило с цялата коренна система. Личното дойде г-н Терзиев. По негово нареждане започваме да оглеждаме целия район за опасни тополи”, заяви Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция” в Столична община.
 
Опасните тополи ще бъдат рязани от понеделник.

 ВСИЧКО ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ В СТРАНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК