Запазен обаче е легендарният вид

Черното лондонско такси, странната икона на британската автомобилна култура, сега обикаля града с електрическо задвижване, разкриват от „Дойче веле” в рубриката „Ускорение”. Въпреки нововъведенията, този тип превозни средства са запазили легендарния си вид. Повече от сто години „черната кутия” за пътнически транспорт оформя градския пейзаж на Лондон.

Най-важните термини в електромобилността (ВИДЕО)

Питър Пауъл кара такси в британската столица от 27 години и обича работата си повече от всичко. „Ние се придържаме към традицията на черното такси. Винаги сме били избирани за най-добрата таксиметрова услуга в света. Не искаме традициите да умират. Таксито е емблематично, като старите червени телефонни кабини и автобусите в Лондон”, смята той.

Какъв е рискът от пожар при електромобилите (ВИДЕО)

С цялата си любов към традицията, Питър е щастлив, че вече не пътува в старото дизелово такси, а в електрическа кола. „Колко гладко вози и колко е удобно. Като го покарате една седмица, разбирате колко зле са били старите таксита. Сега всичко е толкова спокойно. Цялото шофиране е фантастично”, разкрива таксиметровият шофьор.  

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всеки понеделник от 14:30 ч. и петък от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.