Тя е написана само за 7 дни

Програмист издаде книга за изкуствения интелект с помощта на изкуствен интелект. Тя е написана само за 7 дни.

„Тази година в началото започнахме от интерес да разглеждаме всички изкуствени интелекти, които излизат, защото всъщност от миналата година ноември месец, се случи един доста сериозен скок за човечеството. Започнаха да се създават изкуствени интелекти, които най-сетне започнаха да работят. Ние му казахме, че искаме да напишем книга на тази тематика и да ни напише съдържание”, разказа Павел Николов, IT специалист, автор на книгата.

Чрез изкуствен интелект: Пресъздадоха гласа на Робин Уилямс

На 25 години той продава проект на Финландия, с който държавата работи до днес.

„Интересното беше, че те ни потърсиха, което честно казано и аз не мога да разбера защо. Ние тогава имахме клиент във Финландия за други услуги, които разработваме и си бяхме комуникирали с тях заради  неговите проблеми, които трябваше да разработим и явно сме оставили впечатление, че можем да свършим работа и те буквално ни се обадиха и ни казаха, че имат нужда от това”, разказа още програмистът.

Започва работа веднага след като завършва училище.

„На 22 мисля, че създадохме първата ми компания, която всъщност, аз тогава я създадох със съдружници, моите бивши шефове и всъщност, те ми бяга като ментори в живота и те ми помогнаха много да се развиваме по-бързо от обикновените темпове”, допълни Павел Николов.