Валентин Попов с коментар по темата

Според нас МВР си свърши работата по време на протестите в София. Това коментира в студиото на „Здравей България” Валентин Попов, председател на Синдиката на служителите в МВР. Той уточни, че ако е имало превишаване на правата, това се установява по съответния ред.

„Не можем да толерираме превишаване на правомощия от страна на наши колеги. Това е недопустимо. За такива ситуации служителите на МВР носят отговорност”, каза той.

Според него боди камерите се използват в голяма степен, за да се търсят възможности да се наказват служители. Валентин Попов коментира и видеото, в което се твърди, че има полицейско насилие над гражданин по време на протестите в столицата. По думите му това трябва да се установи след разследване по случая. „Колегите, които са били на терен могат да бъдат идентифициране. С присъдите и оценките не трябва да се бърза”, допълни той.

„Проблемът в МВР не е един, той е комплексен. МВР се нуждае от дълбока реформа. В проекта за държавен бюджет предвидените разходи за МВР са в размер на 19 млн. лева, което е нищо. Няма предвидено увеличаване на заплатите”, каза Валентин Попов. Той добави, че в края на седмицата ще се проведе национална конференция, в която ще бъде обсъден въпросът и ще се вземат съответните решения. Попов добави, че е възможно да се стигне до протести в системата. Според него средствата няма да стигнат до никъде.

Целия разговор гледайте във видеото.