Пореден случай на безотговорност от страна на стопаните

Два питбула нападнаха и нахапаха до смърт домашно куче. Случаят този път е от Пловдив, а за поредния подобен инцидент сигнализираха собствениците на домашния любимец.

Питбул захапа и влачи пудел в Рупите, пострада и стопанката на малкото куче

Това не е първото нападение на тези питбули. Оказва се, че те са били насъсквани както срещу други домашни кучета, така и срещу улични котки.

„За съжаление това, което ще споделя, не кореспондира нито с Европа, нито с Европейската столица на културата, нито с втория по големина град в страната. На 16-и ноември вечерта изведох на разходка нашето 5-килограмово куче Макси в парк „Южен”. Бяхме нападнати от два питбула с големина около 60 килограма. Всичко стана за секунди”, сподели в предаването „Здравей, България” собственикът на починалото куче.

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него”, каза още той и показа нахапаната си от животните ръка.

Стопанката на Макси споделя, че лекарите във ветеринарната клиника, в която са го завели, са направили всичко възможно да го спасят. „Повече от три часа го реанимираха”, добави тя.

За случая е подадена жалба в 1-во РПУ в града, такава ще бъде подадена и в районната прокуратура. Пострадалото семейство е категорично, че ще направи всичко възможно смъртта на домашния им любимец да не остане просто поредният случай на разкъсано от питбули куче. За момента е известно, че собственик на двете кучета е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е "решила" стопанинът на Макси да живее. Оказва се още, че тя извежда питбулите на разходка както през деня, така и вечер.

Целия разговор гледайте във видеото.