Те гостуваха в "Твоят ден" по NOVA NEWS

Политическите и футболните сблъсъци коментират Журналистите Валентина Войкова и Едуард Папазян в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Във футбола има много политически и икономически интереси, които омаловажават спорта и го превръщат в инструмент, каза Войкова. Папазян е на мнение, че агитките не са политически инструмент. По негови думи политически инструмент са хора, които са та къса каишка на полицията и те ги използват.

Рибарски: Кабинетът и министрите трябва да осъзнават и носят своята политическа отговорност

„Победата в Париж и американското лято направиха мечешка услуга на българския футбол. Политиците решиха, че всичко е наред с футбола и че те могат да използват това без да дават нищо. За 60 години държавата не е построила един стадион“, каза Папазян.

Действията на полицията и правомощията на органите на реда: Коментарите след футболния протест

Войкова подчерта, че е грешка да има деца на протеста. Папазян е на мнение, че полицията се е справила "трагично зле" с протеста. Той каза, че БФС не може да организира правилното функциониране на пирамидата на българския футбол. Папазян смята, че СДВР знаят кой би могъл да организира такива протести и е трябвало да проведат диалог.

Войкова каза, че това, което се случва на преден план в държавата изобщо не е истина - политиката се разиграва задкулисно. Тя бе категорична, че политиците трябва да водят разговори и да намират консенсус.

Повече от разговора гледайте във видеото.