Kак може да се оптимизира използването на устройството?

Ефективното управление на живота на батерията е изключително важно, ако искаме непрекъснато да можем да разчитаме на своя телефон. Знаем ли как да я пестим, това не само ще удължи периода за използване на устройството между отделните зареждания, но и ще помогне за по-дългата му обща жизненост. Нека разгледаме как може да се оптимизира използването на устройството.

1. Намалете яркостта на екрана

Яркостта на екрана е един от най-големите консуматори, поради което намаляването ѝ може да помогне за по-рядкото зареждане на телефона. Интензивността на осветяване на дисплея, адаптирана според светлинните условия, не само пести батерия, но и намалява напрежението на очите.

2. Изключвайте безжичните функции, когато не са нужни

Безжичните функции като Wi-Fi и Bluetooth значително натоварват смартфона, особено когато търсят други устройства за свързване или се опитват да поддържат връзка. За да намалите ненужния разход на енергия е най-добре да ги изключвате, когато не са ви нужни.

3. Изключете GPS на телефона

GPS е друга функционалност, която може значително да намали живота на батерията. За да я пестите, използвайте навигацията само когато е наложително, като не забравяте да я изключвате след употреба.

4. Ограничете използването на приложенията във фонов режим

Приложенията, които работят във фонов режим, често хабят енергия без ваше знание, допълват експертите от Mobel.bg. Проверявайте редовно кои от тях използват най-много ресурси и ги ограничете или затворете.

5. Използвайте режим на пестене на енергия

Множество смартфони разполагат с режим, с който може да пестите енергия. Той автоматично намалява зареждането на някои функции, за да удължи живота на батерията. Активирайте го, когато телефонът ви е с нисък заряд, за да удължите времето за използване.

Кога е време да сменим батерията на телефона си?

За да осигурите оптимално използване на телефона си, трябва да разпознавате признаците на износване, които сигнализират, че е настъпил моментът да смените батерията. Това са:

● нестабилна скорост на зареждане;

● процесът отнема повече време от преди;

● по-кратко задържане на заряда;

● изключване въпреки пълния заряд;

● прегряване по време на зареждане;

● физическо подуване.

Ако забележите някой от тези признаци, трябва да действате бързо,за да избегнете по-нататъшни повреди на мобилния си телефон.

Следвайки тези съвети, може да намалите нуждата от всекидневно зареждане, което не само пести от вашето време, но и удължава живота на батерията и повишава нейната надеждност.