Човекът мечтае за нещо изключително скромно - да осигури баня за дъщеря си

Вълна от съпричастност към бащата, който вече близо година се бори сам за живота на болното си дете след смъртта на майката. В неделя ви разказахме историята на Димитър от Враца, който не губи вяра и се моли само за едно - да може да направи баня в жилището, което обитават. Редакционната поща на NOVA беше залята от писма на хора, които искат да помогнат. 

За трудния живот на баща и дъщеря до вчера знаели само хора от селото. Направили благотворителна разпродажба, за да му помогнат със средства за рехабилитация на детето. Днес ръка към самотния баща подават хора от цялата страна. 

След репортажа по NOVA, телефонът му не спира да звъни. А насреща са напълно непознати, които са готови да помогнат кой с каквото може. Емилия Петрова, която ни запозна с Димитър, разказва, че за трудния живот на баща и дъщеря до вчера са знаели само хора от селото. Дори направили благотворителна разпродажба, за да му помогнат със средства за рехабилитация на детето.

"Сумата не беше много голяма. Около 200 лева, но все пак от някаква помощ", споделя тя.

„ТЯ СИ ИМА САМО МЕН”: Баща се грижи сам за болната си дъщеря, мечтае да имат баня

И днес човек от селото е докарал Димитър да си вземе детето от дневния център, защото смята, че заслужава. "Помага, гледа си детето, седи си дома. Също и ние му помагаме, колкото можем", споделя Цветан Ценов.

А бащината обич личи от всеки жест и всяка дума. И днес очите на бащата се пълнят със сълзи, но от умиление и благодарност към хората, които откликнаха на болката му.

"Плача от щастие, че съм решил един проблем и ще живеем малко по-спокойно и малко по-добре с Дорина", споделя бащата Димитър.

След като видяли репортажа по NOVA, му се обадили много хора.

"И снощи до 11, 11 и половина, тази сутрин от 7 часа започнаха хората да звънят и използвам случая да им благодаря на абсолютно всички. Имаше хора, които помагаха и с 20 лева, дори пенсионери, искаха да пращат пари", допълва през сълзи той.

Радва се на помощта, но има и друга болка в душата си, която го кара да плаче. "Аз съм щастлив за това, че хората ми помагат, но не знам как да върна жеста", обяснява Димитър.

Така го приемат и хората от селото и виждат нов подтик да правят добро. "Сега съм убеден, че в България все още има добри хора, за да живеем в един по-добър свят за мен и за Дорина и за всички останали хора, които са в нужда и им се помага. Аз също бих помогнал на някого след като си реша моя проблем", споделя още той.

Ако желаете да помогнете на Димитър и Дорина, може да го направите като преведете средства по следната банкова сметка: 

BG32UBBS80024051325350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Димитър Благоев Димитров

Телефонният номер на Димитър е 0886659685