Това е посочил лидерът на радикалното палестинско движение Исмаил Хания

Всеки момент се очаква да бъде обявено примирие в Ивицата Газа. То ще е 4 или 5-дневно, като част от споразумение за освобождаване на заложниците на "Хамас". Очаква се терористичната организация да пусне 50 жени и деца, които са сред отвлечените по време на атаката от 7-ми октомври.

Вече няколко дни както "Хамас", така и посредниците Катар и Съединените щати казват, че споразумението е съвсем близо. За първи път днес и премиерът на Израел намекна за скорошна сделка.

СЪДБАТА НА ЗАЛОЖНИЦИТЕ НА „ХАМАС”: Според Катар скоро може да има споразумение

Съдбата на заложниците предизвиква голямо напрежение в Израел. Хиляди искат правителството да смени приоритетите и да се насочи първо към спасяването на отвлечените, а не към унищожението на "Хамас". По улиците има шествия, а днес се проведе изслушване в парламента на роднини на заложниците.

"Искам детето ми да се върне у дома. Съвсем просто е. Не ме интересува, дали врагът ще спечели нещо от това. Вие говорите за смъртни присъди за терористите. Но така заплашвате живота на заложниците. Нека не говорим за смърт, а за 239 живи хора. Да ги върнем у дома. А след това говорете за унищожението им, смъртни присъди - каквото искате", заяви Хен Авигдори, съпруг и баща на две от заложничките.