За случая е сезирана прокуратурата

Пореден случай на насилие между ученици, отново документирано с видео от телефон. Участниците са 13-годишни момчета от Спортното училище в Силистра. Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер и хиперактивност. Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

Тормозен в училище, днес той вдъхновява младежи да тренират

В „Здравей, България” майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат. Последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на Спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче.

Прокуратурата в Силистра възложи проверка на видеоклипа с насилие над ученик

Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет. Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка, която ще продължи в рамките на 5 дни.

Гледайте и още във видеото.