Сред тях е и любимото возило на Джеймс Бонд

Почти смъртоносно внимание към детайлите. В рубриката „Ускорение” „Дойче веле” ни показва как изглеждат миниколите, работещи с батерии.

Aston Martin DB5 е любимото возило на Джеймс Бонд. Умалено, то изглежда измамно истински. Единствената уловка е ограниченото пространство за краката.

Емблематичен английски ван - с наелектризиращо завръщане (ВИДЕО)

Моделът на The Little Car Company, както подсказва името, е миниатюрна версия, но не е за деца. Максималната скорост е едва 80 км/ч.

„Искаме нашите миниколи да се чувстват точно като прекрасните класически автомобили от 50-те години на миналия век. Всяка една част се проверява от оригиналния производител, който прави тестдрайв, за да се убеди в качествата на машината”, разкрива Бен Хедли.

Говори се, че дори крал Чарлз, който е запален природозащитник, е хвърлил око на една от електрическите коли. Със сигурност това би било отлична реклама.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всеки понеделник от 14:30 ч. и петък от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.