Само договореното от задкулисието се изпълнява - смяната на Гешев и "изпирането" на Борисов и Пеевски, смята той

Това, което може да извади България от политическата криза, са политически приоритети, които да обединят всички. Само договореното от задкулисието се изпълнява - смяната на Гешев и "изпирането" на Борисов и Пеевски. Настояваме за временно експертно правителство, което да изпълни за определено време приоритетите на България. Това каза за "Твоят ден" Христо Проданов от БСП.

Атанас Зафиров: Управляващите дават противоречиви сигнали

"Партньорите от правителството бяха стабилни, когато се избираха. Тогава заявиха политически намерения - ПВУ, Шенген. Не сме видели обаче нито една крачка по приоритетите им. Доказва се тезата, че кабинетът е създаден да "изпере" Борисов и Пеевски. Например Пеевски е водещ законодател, Борисов е по-чист от момина сълза. Двамата управляват България, подкрепени от ПП–ДБ, които употребиха насъбраната енергия от протеста. По много от темите опозиционните партии се подкрепяме. Правилата са такива, че ако нямаш 48 подписа, не можеш да внесеш вот на недоверие. Не стигат силите на отделните партии да инициират такива процедури. Обединени сме по-силни срещу управляващата сглобка", коментира той. 

Проданов потвърди, че БСП подкрепя анкетната комисия за разследване на полицейското насилие на фенския протест, за да се изяснят обстоятелствата. "Трябва да излезе истината и който е превишил правата си, да понесе отговорност", допълни депутатът. 

Целия разговор гледайте във видеото.