Снегът ще продължи да вали и количествата ще са значителни

Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж и бурен вятър е обявен за утре 26 ноември за три области в Североизточна България, съобщава на интернет страницата си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Червеният метеорологичен код е в сила за областите Добрич, Разград, Шумен и Силистра. 

Циклон носи сняг, студ и вятър

Карта: НИМХ

Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Снежната покривка в трите области ще е между 10 и 30 сантиметра. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час.

Оранжев код е обявен в седем области – Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сливен, Търговище и Ямбол. Там се очакват значителни валежи от дъжд, който ще преминава в сняг и поледици, както и бурен вятър с пориви до 90-100 километра в час. 

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, както и в някои общини от София област. В тези райони ще духа силен запад-северозападен вятър.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Източник: Маргарита Колева, БТА