На прохода „Петрохан” аварира снегори

Снегът в Северозапада натрупа около 10-20 сантиметра, в по-високите част и планинските райони той надхвърля 40 сантиметра. Заради скъсани проводници десетки населени места останаха без ток за часове. Силният вятър образува и преспи с височина близо метър, а снегонавяванията се натрупваха буквално за минути след като минат снегорините.

Пет часа - толкова време било нужно на Адалберт Павлов да почисти снега пред дома си в квартал "Сениче" и да стигне до центъра на Враца. Атанас Георгиев пък се опитал да помогне на свой приятел, заседнал в снега, но така и не стигнал до него. „Паднали дървета. Не може да се мине. Чистят момчетата, ама е лошо натам. Просто не може да се мине. Лошо е! Изненада ги зимата. Това е срамота”, коментира той.

ИСТИНСКАТА ЗИМА: Силните снеговалежи блокираха страната (ОБЗОР)

На прохода „Петрохан”, който сутринта беше един от малкото отворени планински проходи у нас, аварира снегорин. Това образува задръстване и временно спиране на колоната от автомобили.

Усложнена остава обстановката в половината област, през която минава трафикът към „Дунав мост 2”, ферибота Оряхово- Бекет, както и към София.