Сред активностите, предвидени за тях, има професионална дресура и стендъп комеди

Сега за тези, които обичат да глезят домашните си любимци. Оказва се, че купуването лакомства отдавна не се смята за нещо специално. Но как ви звучат сладолед и разкрасителни процедури?На новите тенденции в отглеждането на домашните животни е посветено София ZOO EXPO.

Домашните любимци в центъра на вниманието. За пръв път у нас се провежда експо, посветено изцяло на животните, станали част от семействата на мнозина. Сред активностите, предвидени за тях, има професионална дресура, стендъп комеди, както и дори домашен сладолед.

10 животни, които са сладки, но и опасни (ГАЛЕРИЯ)

"Искаме да развенчаем мита, че кучето се къпе 2 пъти годишно. Няма такова нещо. Чистотата е здраве", обясни Светлана Димова – член на Българска грууминг асоциация.

А суетата може да бъде присъща не само на хората. Доказателство са кучешките фризури, известни още като грууминг. "Всяко едно куче може да получи грууминг услуга. Няма значение какъв е неговият размер. Имаме 6 основни типа козина и те се работят по съвсем различен начин", каза Деница Атанасова - член на Българска грууминг асоциация.

Една от атракциите на събитието е любимо лакомство, изготвено специално за посетителите и за техните любимци. "Най-важното е да бъде здравословно и полезно за животните. Дори самите цветове са създадени по естествен път. Едното е от цвекло, а другото с мастило от сепия", разкри д-р Шанков. На събитието присъстват посетители с най-разнообразни домашни любимци като котки в специални колички и кучета в чанти. Посетителите могат да открият разнообразни дрехи, храни и играчки.

Стажант-репортер: Габриела Георгиева