Община Върбица остава откъсната

Въпреки че повече от 80 населени места са без ток, а близо 60 са без вода, в Шуменско се очаква бедственото положение да бъде отменено днес следобед. През нощта службите са реагирали на 30 сигнала за закъсали автомобили, но бедстващи в момента няма.

Във всички населени места няма присъствени учебни занятия в учебни заведения. Заради силното снегонавяване все още е трудно движението по третокласните пътища, както и по главните пътища към Разград и Силистра. Липсва връзка с община Върбица.

Частично бедствено положение е обявено в община Враца

От Областна управа в Шумен посочиха, че ще се търси съдействие на централно ниво за подобряване на системите на енергопреносната мрежа, ВиК и мобилните оператори, тъй като това е сред основните проблеми в региона.

"Ситуацията се успокоява. Проблемите се решават, пътищата се отварят. Надявам се утре учениците да са на училище. Остават системните ни проблеми, които ги виждаме втора седмица.
Липсата на електричество води до липса на вода, съответно много често падат и клетките на мобилните оператори. Това е сериозен проблем, защото губим връзка с населени места", заяви Добромир Добрев, областен управител на Шумен.

Автор: Деян Герговски