Според него "Хамас" е част от терористичната ос, състояща се от Иран, "Хизбула“, хусите и други

В ексклузивно интервю за германския вестник BILD министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предупреди, че "Европа е следващата мишена" на палестинската групировка "Хамас", която – по думите му – е част от "терористична ос, състояща се от Иран, "Хизбула“ и йеменските бунтовници“.

Изданието стана първата европейска медия, която се срещна с Нетаняху за интервю, отбелязват от редакцията. За продължаването на военните действия след освобождаването на заложниците той заяви: "Имаме споразумение, което предвижда освобождаването на жени, деца и чужденци, и го спазваме. И когато това се случи, ние ще продължим да се борим, защото "Хамас" казва, че ще повтори кланетата, които извърши срещу нас, най-лошите кланета срещу еврейския народ след Холокоста. Казват, че ще го правят отново и отново. Следователно нямаме друг избор, освен да унищожим "Хамас".

Ердоган: Нетаняху е "касапинът на Газа"

За операцията в Ивицата Газа в отговор на атаката на "Хамас", Нетаняху посочи: "Какво бихте направили, ако 10 000 души бяха убити за един ден в Германия? Какво би направила Германия, ако бяха взети 1000 заложници, включително бебета? Ще каже ли тя - добре, не можем да направим нищо, защото терористите се крият в жилищни райони? Или ще предприемете действия срещу тези убийци и ще направите всичко възможно, за да ги преследвате и да сведете до минимум цивилните жертви? Виждам как други се биеха - не само през Втората световна война, но и срещу "Ислямска държава“, в Ирак и Афганистан. Мисля, че морализирането към Израел е погрешно“.

"Вие сте следващите, не разбирате ли? Германия, Европа. "Хамас" е част от терористичната ос, състояща се от Иран, "Хизбула“ и хусите и други. Целта им е да поведат първо Близкия Изток, а след това и целия свят, към ерата на варварството, към мрачните времена на Средновековието. Това е, което те искат. И ако хората все още не са разбрали това, трябва да разберат. Няма да си тръгнат, докато не ги победим“, казва още премиерът.

Източник: Агенция "Фокус"