Те се проведоха този уикенд след десетгодишно прекъсване

Възстановиха Националните спортни игри за трансплантирани хора. Те се проведоха този уикенд след десетгодишно прекъсване. Освен пациентите, получили втори шанс за живот, в състезанията участваха и лекари, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

„Най-важното е да отправим едно послание, че трансплантациите са живот и, че трансплантираните хора могат да бъдат достатъчно физически активни, за да спортуват на едно добро ниво. Спортът е здраве и ние днес това искаме да кажем”, обясни Георги Пеев.

Участниците благодариха на Изпълнителна агенция „Медицински надзор”, която организира игрите за трансплантирани хора.

В ЗНАК НА ПОЧИТ КЪМ ДОНОРИТЕ: Засадиха 17 рози пред НДК

„Щастлив съм да видя толкова трансплантирани със самочувствие, със заряд, който е учудващ и това, което показваме и това, което организира агенцията е нещо превъзходно. Да ни видят хората и да разберат, че животът продължава”, допълни Огнян Ганчев.

Инициативата е под надслов „Да! За живот!”. Събитието се проведе в базата на НСА.

„Имах удоволствието 7 години да осъществявам организацията на Национален Пациентски спортен фестивал, който за мен беше едно изключително постижение и една голяма радост, защото се събираха много хора, които бяха като нас с различни увреждания ”, коментира Евгени Георгиев.