Тя дава възможности за спорт на хора с интелектуални затруднения

Започна 20-ата Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. Целта на събитието е да разшири достъпа до спорт на хора с интелектуални затруднения в България и да промени животът им чрез баскетбола.

„Всяка година организираме. В рамките на две седмици при нас съвпадат няколко кръга от баскетболното ни първенство. Организираме подкрепа от всички професионални клубове, а и подрастващи за специалните атлети от Спешъл Олимпикс.Толкова са вдъхновяващи, толкова постижения имат”, разказа Сандра Велчева Хънт, мениджър на Националната Баскетболна лига.

Везенков с 12 точки в първия си двубой за "Сакраменто Кингс"

Инициативата е част от глобалната кампания „Приобщаването е революция”. Ще бъдат направени и различни инициативи в различни градове. „Всички мачове от Национална баскетболна лига ще започнат с един призив за подкрепа. Отборите ще излязат със специални знаци, които сме изработили на банери, хаштагове ”, обясни още Сандра Велчева Хънт.

Ще има и специални атлети, които ще демонстрират своите умения. „Ще има и един много голям празник в Пазарджик, който ще се проведе на 2 декември, където много деца подрастващи баскетболисти ще бъдат въвлечени и заедно с атлетите от Спешъл Олимпикс ще стане голям турнир на този ден”, допълни мениджърът на Националната баскетболна лига.