От влошаването на времето досега е имало 14 сигнала за проблеми в пътното движение

Органите на реда започват 24-часови дежурства на прохода „Петрохан“. Целта е да се избегнат инциденти с тежкотоварни автомобили, които въпреки забраната се опитват да преминат. Много често това води до инциденти и блокиране на целия трафик. 

Автобус аварира на прохода "Петрохан"

Според Елвис Иванов – началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР - Монтана, от влошаването на времето досега е имало 14 сигнала за проблеми в пътното движение на "Петрохан". "Те са от всякакво естество - лавини, навяване, закъсали автомобили. За камионите глобата е в размер на 300 лева и 1 месец без книжка. Важно е да не се допуска влизането им в прохода, за да няма проблеми в пътното движение. Затова предприехме превантивни постове, обособени по пътя към "Петрохан", обясни той. И допълни, че мероприятието няма краен срок.

"Износените гуми се санкционират с 50 лева. Разрешено е да се шофира с летни гуми, ако грайферът им е над 4 мм. В прохода "Петрохан" обаче това е доказано невъзможно при влошаване на метеорологичните условия. Почти винаги закъсват", посочи Иванов.

Повече по темата гледайте във видеото.